Collectieve zorgverzekering vragen| Kortingzorgverzekering.com geeft antwoord op de meest gestelde vragen over uw collectieve zorgverzekering

Kortingzorgverzekering heeft naar aanleiding van vragen van klanten een pagina collectieve zorgverzekering vragen ingericht waarin u de meest voorkomende vragen kunt vinden over de collectieve zorgverzekering.

Wat is het verschil met een collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers?

  • Voor ZZP’ers heeft Kortingzorgverzekering een speciale overeenkomst gesloten bij Menzis. Een MKB’er die zich op dit zorg collectiviteit wil aanmelden is ook mogelijk, maar als ook de werknemers mee willen doen, moet u een apart contract aanvragen bij de verzekeraar. Het enige wat wij dan nodig hebben is de adresgegevens van de onderneming en het aantal medewerkers. De korting die u ontvangt van de verzekeraar is hetzelfde als het ZZP contract.
  • Bij CZ is het mogelijk om je zowel als ZZP’er als MKB’er op hetzelfde contract in te schrijven. Bij CZ kan ook het personeel in dienst meedoen aan de collectiviteit.
  • Ook bij ONVZ is het mogelijk om de onderneming en medewerkers in te schrijven op de ZZP zorgcollectiviteit.

Kan ik als ZZP ‘er gedurende het lopend jaar toetreden tot een collectieve zorgverzekering?

Ja dit is mogelijk, mits u op dat moment individueel verzekerd bent bij de verzekeraar waar u uw collectieve verzekering aanvraagt. Indien de werknemers ook bij desbetreffende verzekeraar verzekerd zijn en de individuele premie betalen, kunnen zij ook gedurende het jaar instromen. Als u elders verzekerd bent kunt u pas per 1 januari van ieder jaar overstappen. Per die datum is het mogelijk om de oude verzekering op te zeggen.

Kunnen gezinsleden ook meeverzekerd worden en geldt daarvoor ook de korting?

Ja, ieder gezinslid kan deelnemen en gebruik maken van de korting.

Hoeveel premie kan ik ongeveer besparen op mijn zorgverzekering?

De korting is per verzekeraar verschillend, maar zal als eindpremie niet heel veel van elkaar verschillen. Gemiddeld wordt in totaal ongeveer 8% korting over de premie gegeven. Als gezin kunt u al snel zo rond de 200 euro per jaar besparen.

Kan iedereen overstappen naar de collectieve zorgverzekering? Gezond of ongezond?

  • Dat is per verzekeraar verschillend. Bij Menzis is iedereen welkom. Gezond of ongezond. Hier worden geen gezondheidsvragen gesteld bij het aangaan van de verzekering.
  • ONVZ stelt gezondheidsvragen voor de twee hoogste aanvullende pakketten, de Topfit en de Superfit. Verder worden er gezondheidsvragen gesteld bij de tandartsverzekering Tandfit C en D.
  • Houd hiermee rekening als u overweegt over te stappen!

Zijn er meerdere zorg aanbieders mogelijk voor één bedrijf?

Ja, dit is vooral interessant voor grotere bedrijven met meer dan 100 werknemers. Of als uw bedrijf meerdere vestigingen heeft in verschillende gebieden van Nederland. Vroeger in de “ziekenfondstijd” meldde iedere persoon zich aan bij het ziekenfonds in de regio. Tegenwoordig is iedereen vrij om te verzekeren waar hij of zij zelf wil. Het blijkt dat ongeveer 80% nog bij de verzekeraar is verzekerd waar hij of zij zich voor de invoering van de basisverzekering heeft aangemeld. Hierdoor kun je door meerdere collectiviteiten af te sluiten een verzekeraar uit de regio selecteren waar de meeste mensen al verzekerd zijn. Op deze manier kunnen de meeste werknemers profiteren van korting.

Hoeveel werknemers moet ik hebben om een collectieve zorgverzekering te kunnen afsluiten?

Met één werknemer kunt u al een zorg collectiviteit afsluiten. Sommige verzekeraars kijken wel naar het aantal deelnemers om de korting te bepalen en andere niet.

Mogen gepensioneerden meedoen aan het collectieve zorg contract?

Indien u als werkgever toestemming geeft kunnen gepensioneerden ook meedoen aan de collectiviteit. Indien wenselijk kunnen we daarvoor een apart collectief contract sluiten met dezelfde kortingspercentages.

Kortingzorgverzekering.comcollectieve zorgverzekering vragen is onderdeel van Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen b.v.
Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 085-7600123